Pon-Pet: 8 AM - 4 PM

Istorija

Kompanija SUN OIL COMPANY (WWW.SUNOCO.COM) osnovana je 1886. godine u Pittsburghu (SAD) i za samo nekoliko godina je stekla nove rafinerije, cevovode, proizvodne linije, velike rezervoare za skladištenje i sl., pozicionirajući se kao jedna od najvećih nezavisnih multinacionalnih kompanija na svetu. Već više od 125 godina brend Sunoco je sinonim za kvalitet i izvrsnost, Kako je sve počelo?

Image Description

Sunoco je stogodišnja kompanija

Sve je počelo u Ohaju. Sunoco je osnovan 27. marta 1886. godine, kada su Nevton Pev i Edvard O. Emerson, partneri u kompaniji The Peoples Natural Gas Company u Pittsburghu, Pennsilvania, odlučili da diverzifikuju svoj posao. Za nekoliko godina kompanija je kupila naftovode, benzinske pumpe i rezervoare za skladištenje; postavljajući sebe kao jednog od vodećih snabdevača sirove nafte u Ohaju.

Image Description

Ekspanzija

1920. godine otvorena je prva benzinska stanica u Ardmoreu, Pennsilvania i druga u Toledu, Ohajo. Kasnije, 1922. godine, naziv kompanije je promenjen u Sun Oil Company, a 1925. godine kompanija se prvi put pojavila na berzi u Njujorku.
Tokom 1950-ih Sun Oil Company se proširio. Prvo, proširenje je bilo u susednoj Kanadi 1953. godine, nakon izgradnje rafinerije Sarnia, kapaciteta proizvodnje 15.000 buradi dnevno. Zatim, 1957. Sun Oil Company je započela svoju delatnost u Venecueli, dostižući proizvodnju više od milijardu buradi pre nego što je 1975. godine nacionalizovala Venecuelanska vlada.
Sunoco nije samo proširen na američkom kontinentu. Trenutno je prisutan u skoro svim zemalja širom sveta, ali je akcenat i dalje ostao na domacem USA tržištu.

Image Description

Pogledajte video

Takmičenja i sponzorstvo

Jedan od faktora koji određuje visok kvalitet i performanse proizvoda Sunoco je što su oni formulisani i testirani za ekstremne uslove rada u nekim od najzahtjevnijih uslova. Ponosni smo što smo deo nekih takmičenja na najvišem nivou.

NASCAR®: Sunoco je zvanični i ekskluzivni snabdevač NASCAR® šampionata benzinom od 2004. godine.

Pored toga, prisutni smo i na drugim takmičenjima kao što su:

  • INDYCAR Firestone Indy Lights
  • NHRA
  • AMA Pro Racing
  • AMA Pro Flat Track
  • ARCA Racing Series

Sunoco u Evropi

Prizvodnja SUNOCO ulja i maziva za Evropu se nalazi u Španiji – Madrid.

SUN OIL ESPANA S.A. osnovana je 1981. godine, i od tada su posvećeni proizvodnji i marketingu Sunoco maziva i masti na Evropskom tržištu. Kada su potrebna pouzdana ulja i maziva visokog kvaliteta, može se verovati samo dokazanim proizvodima kao što su Sunoco proizvodi, čiji kvaltitet potvrđuje 130 godina iskustva.

www

Pronadjite pravo ulje za vaš auto

2017 © MilMil Co. Sva prava zaštićena.